VoetbalDirect start campagne voor vrouwenvoetbal en geeft aandacht aan belang juist materiaal

29 August 2024
VoetbalDirect start campagne voor vrouwenvoetbal en geeft aandacht aan belang juist materiaal

Voetbalsters hebben vier tot acht keer vaker een kruisbandblessure dan mannelijke spelers, onder andere door verkeerde schoenen

VoetbalDirect, onderdeel van sportspecialist PassaSports, kondigt vandaag een samenwerking aan met spelersvakbond VVCS en Nederlandse professionele voetbalsters uit de Eredivisie om samen vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen.

VoetbalDirect is dé voetbalexpert in Nederland en wil voor alle spelers helpen het perfecte materiaal te vinden, passend bij speelstijl, niveau en lichaamsbouw. De afgelopen jaren is gebleken dat vrouwen specifieke behoeften hebben op het gebied van voetbalschoenen en kleding. Zo hebben vrouwen vier tot acht keer meer kans op kruisbandblessures, onder andere omdat schoenen niet altijd bij de behoeftes van voetbalsters aansluiten. Daarom biedt VoetbalDirect altijd een groot aanbod aan, waaronder de nieuwste en meest geavanceerde damesmodellen.

"Bij VoetbalDirect zijn we ervan overtuigd dat elke sporter de beste uitrusting verdient, en voor vrouwen weten wij dat deze anders is dan voor mannen", legt Sterre Aalbers, inkoper bij VoetbalDirect uit. "Door samen te werken met merken, de spelersvakbond én topspelers als Naomi Piqué, Pleun Raaijmakers, Floor Spaan, Jill Diekman en Jacintha Weimar, kunnen we ervoor zorgen dat het vrouwenvoetbal de juiste aandacht krijgt én dat het aanbod producten zoveel mogelijk op persoonlijke behoeften is afgestemd."

Mediacampagne op grote hoogte
VoetbalDirect wil met de campagne vrouwenvoetbal de aandacht geven die het verdient. Om deze missie en boodschap kracht bij te zetten wordt bij aanvang van het voetbalseizoen een indrukwekkende mediacampagne uitgerold. De voetbalsters zijn als ware helden te zien door heel Nederland via digitale reclamemasten langs snelwegen, op televisie en bij sportclubs.

Willem Koopmans, CEO PassaSports: "PassaSports wil de ultieme bestemming zijn voor sporters en hun ambities. Als grootste online sportretailer in de Benelux zien we het daarom als onze verantwoordelijkheid om álle sporters te ondersteunen hun prestaties te verbeteren. Deze VoetbalDirect campagne in samenwerking met onder ander de spelersvakbond VVCS en natuurlijk de voetbalsters, waarin we de speelsters letterlijk op een voetstuk plaatsen, onderstreept onze missie.”

Voetbalschoenen

Brede collectie voetbalschoenen voor dames, met o.a. adidas, Nike en Puma.

Voetbalkleding

Shop hier een nieuw voetbaltenue, trainingspak en meer speciaal voor dames.

Fanshop

Vind hier de beste fanshop items met onder andere FC Barcelona en Liverpool!