De Champions League 2024/2025: De strijd barst los!

11 September 2024
De Champions League 2024/2025: De strijd barst los!

Het seizoen 2024/2025 is al weer volop begonnen! Het amateurvoetbal belooft weer een spannend jaar te worden! In augustus 2024 wordt de aftrap gegeven voor het beker seizoen. De Tweede en Derde Divisie beginnen hun competities op het weekend van 17 en 18 augustus. Ook de 1e kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker staat al weer voor de deur. Die begint alleen een week eerder.

  • De aanvoerder neemt verantwoordelijkheid door zijn teamgenoten weg te sturen bij de scheidsrechter tijdens een discutabele beslissing. 

  • De aanvoerder mag alleen nog maar vragen om een toelichting bij een beslissing van de scheidsrechter.

  • Als de aanvoerder de keeper is, wordt er één veldspeler aangewezen die de rol van aanvoerder op zich mag nemen. Dit zonder dat hij/zij de aanvoerdersband draagt.

De scheidsrechters en de aanvoerders gaan dus intensiever met elkaar ‘samenwerken’. Ook krijgen de aanvoerders een aantal taken erbij:

Voor de Vierde Divisie en de bekercompetities van andere divisies starten de eerste wedstrijden op 24 en 25 augustus

Op 21 en 22 september 2024 gaat de reguliere competitie van de categorie A van start. Dit zijn de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

Aanvoerders

Het is je vast niet ontgaan afgelopen EK, alleen de aanvoerders mochten praten tegen de scheidsrechter. Werd dit gedaan door andere spelers, volgde er een gele kaart. De KNVB heeft deze regel nu ook doorgevoerd in de Eredivisie. De bond was zelfs zo klaar met het ‘gemopper’ tegen de scheidsrechters, dat de regel ook wordt doorgevoerd in het amateurvoetbal.