Champions League Vrouwen 2024/2025: Kwalificatie in volle gang!

11 September 2024
Champions League Vrouwen 2024/2025: Kwalificatie in volle gang!

Terwijl bij de mannen het Champions League-seizoen op het punt staat om te beginnen, zijn de play-offs bij de vrouwen nog in volle gang. Nederlandse clubs en speelsters spelen een belangrijke rol in deze strijd om een plek in de groepsfase. De Ajax Vrouwen hebben helaas afscheid moeten nemen na een pijnlijke nederlaag tegen Fiorentina. Regerend landskampioen FC Twente daarentegen heeft zich overtuigend geplaatst voor de play-offs met ruime overwinningen op Valur Reykjavik en Cardiff City. Ook is er veel aandacht voor het spannende tweeluik tussen Juventus en Paris Saint-Germain, waar enkele van onze grootste Nederlandse sterren, zoals Jackie Groenen en Romee Leuchter, in actie komen.

FC Twente neemt het op tegen Osijek na twee dominante zeges

De voetbalsters van FC Twente strijden de komende twee weken met het Kroatische Osijek om een plek in de groepsfase van de Champions League. Osijek werd afgelopen seizoen landskampioen, maar speelde net als de Nederlandse kampioen FC Twente, nog niet eerder in de poulefase. Tot dusver presteert FC Twente uitstekend in de kwalificatiefase. Zo zijn Valur Reykjavik en Cardiff City eenvoudig opzij gezet met respectievelijk 5-0 en 7-0 overwinningen. Speelsters als Charlotte Hulst en Kayleigh van Dooren lieten zich van hun beste kant zien, wat vertrouwen geeft voor de komende play-offs. FC Twente is duidelijk in vorm en vastberaden om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Het tweeluik tussen Juventus en Paris Saint-Germain

Het grootste affiche op papier is toch wel het tweeluik tussen de voormalige werkgever van Lineth Beerensteyn, Juventus, en Paris Saint-Germain. Deze confrontatie is niet alleen een strijd tussen twee Europese grootmachten, maar ook een showcase van Nederlands talent. Bij PSG is Jackie Groenen nog altijd van onschatbare waarde op het middenveld. Verder is de pas van Ajax overgekomen doelpuntenmaakster Romée Leuchter een goede aanwinst voor de Franse ploeg. Leuchter heeft zich bij Ajax al laten zien als een echte sterspeelster, en hopelijk kan zij deze lijn doortrekken bij PSG op het hoogste Europese niveau.

Het tweeluik tussen Fiorentina en Wolfsburg

Fiorentina staat opnieuw voor een lastige uitdaging: de wedstrijd tegen het Duitse Wolfsburg. Voor de Nederlandse speelsters in het groen biedt deze ontmoeting misschien wel een kans op een beetje revanche voor Ajax, dat eerder werd uitgeschakeld door Fiorentina. Wolfsburg behoort al jaren tot de top van Europa en heeft meerdere Nederlandse speelsters in de gelederen, zoals Beerensteyn, Lynn Wilms en Fenna Kalma, die werd overgenomen van FC Twente. Terwijl Wilms een belangrijke schakel is in de verdediging, zet Kalma haar doelpuntenproductie voort in het shirt van Wolfsburg. Wolfsburg zal vastberaden zijn om door te stoten naar de volgende ronde en Fiorentina een halt toe te roepen.

Steun je favoriete speelsters in stijl!

Of je nu de vrouwen van Twente, Wolfsburg, PSG, Juventus of Arsenal support, bij VoetbalDirect hebben we alles wat je nodig hebt om de play-offs in stijl te volgen. De nieuwste tenues of de officiële Champions League-bal, wij zorgen er in ieder geval voor dat je er helemaal klaar voor bent. Bezoek onze shop en scoor jouw favoriete Champions League-shirt voordat de actie losbarst!

/