Voorbeschouwing Eredivisie Seizoen 2024/25

7 August 2024
Voorbeschouwing Eredivisie Seizoen 2024/25

Het nieuwe Eredivisie seizoen 2024/25 belooft weer een spannend voetbaljaar te worden. Hier zijn de belangrijkste verwachtingen en voorspellingen voor komend seizoen:

Feyenoord

Feyenoord, moet het doen zonder succestrainer Arne Slot. De nieuwe trainer, Brian Priske, staat voor een grote uitdaging om het succes van zijn voorganger voort te zetten. Met een kern bestaande uit spelers zoals Dávid Hanchko en Santiago Giménez blijft de basis stabiel. Cruciale wedstrijden die snel gespeeld worden dit seizoen zijn tegen Ajax (1 september) en FC Twente (6 oktober).

Feyenoord

PSV
PSV wordt door de bookmakers als favoriet gezien om kampioen te worden. Binnen de stabiele selectie van trainer Peter Bosz, ligt hun grootste uitdaging in de verdediging en de afhankelijkheid van spits Luuk de Jong. Maar ook smaakmakers zoals Johan Bakayoko en Noa Lang zijn essentieel voor succes. De eerste belangrijke wedstrijden zijn onder andere tegen AZ (19 oktober) en Ajax (2 november).

Ajax

Ajax heeft een teleurstellend vorig seizoen achter de rug. Met een nieuwe trainer, Francesco Farioli, hopen ze weer mee te strijden om de titel, maar de bookmakers plaatsen hen achter PSV en Feyenoord. De selectie bevat talenten zoals Kenneth Taylor en Brian Brobbey, aangevuld met een oude bekende Bertrand Traoré die de aanvallende impulsen van het team moeten verbeteren. Belangrijke wedstrijden begin dit seizoen zijn onder andere tegen Feyenoord (1 september) en de kwalificatie wedstrijden voor Europees voetbal op 8 en 15 augustus tegen het Griekse Panathinaikos.

Ajax

Andere Kanshebbers
AZ Alkmaar en FC Twente blijven gevaarlijke outsiders met sterke selecties en een stabiele structuur die gedurende de transfer periode goed bij elkaar is gebleven, kunnen beide teams verrassen en zich mengen in de titelstrijd.

Degradatiekandidaten
Voor de clubs onderaan de ranglijst wordt het een zware strijd om degradatie te vermijden. NAC Breda en Almere City zijn de grootste kanshebbers om te degraderen. Beide teams hebben moeite gehad om hun selecties voldoende te versterken om te kunnen concurreren in de Eredivisie.

Met versterkte selecties en enkele strategische veranderingen bij de topclubs belooft het Eredivisie seizoen 2024/25 boeiend te worden, en dat heeft de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal bevestigd. De spectaculaire 4-4 tussen de 2 favorieten PSV en Feyenoord is een geweldig voorproefje van wat komend seizoen ons allemaal gaat brengen. De strijd om de titel zal intens zijn, met PSV, Feyenoord en Ajax als de voornaamste kandidaten. De komende maanden zullen uitwijzen welke teams er daadwerklelijk meedoen in de titelstrijd. Elke club rekent dit jaar weer op steun vanuit de supporters, heb jij nog geen fanartikel van jou favoriete club? Shop deze dan nu op de Eredivisie pagina hier bij Voetbaldirect.nl!

Scoor hier de fanartikelen van jouw favoriete Eredivisieclub!

/